Hur du kan använda dans för att förhöja kvaliteten av ditt liv

Dansen definieras som ”en konstform som består av utvalda och målmedvetna följder av rörelse av människor”. Men det är mycket och mer än så och alla som uppskattar konst kommer definitivt att uppskatta Dans som konstform.

Ursprunget till Dans dateras enligt vissa arkeologiska bevis ända tillbaka till forntida indiska, egyptiska och grekiska civilisationer. Även Bibeln refererar till många evenemang med anknytning till dans på något eller annat sätt.

I vissa civilisationer var Dans en metod för berättande som exempelvis indisk dans Kathak. Andra ansåg det enbart som en form av njutning, både genom att delta i det eller att bara titta på dansarna. Sidan är sponsrad av Magdasfönsterputs i Malmö.

Dans och knäskador

Även om de olika danserna som utförs och avnjuts runtom i världen är för många för att beskriva dem alla finns det två grundformer när det kommer till dans som utförs i hela världen – utförande och deltagande. ”Performance dance” är här i princip ett spektakel som utförs på en scen. En sådan dans berättar vanligtvis en historia med hjälp av kostymer, mimning och scentillbehör. Andra gånger kan det endast vara en tolkning av det musikaliska ackompanjemanget..

Exemplen på sådana danser är den klassiska dansen i Indien, Western baletten samt japanska och kinesiska sång- och dansdrama. Vanligtvis är dessa klassiska former representerade som endast en dans, men de kan även vara del av en opera eller andra former av musikalisk teater.

Du tänker antagligen inte på dans när du hör ordet ”knäskada” eller ”idrottsskada”.

Sanningen är den att just dans faktiskt är relativt högt drabbat av just förslitnings- eller akuta knaskador.

Vi rekommenderar därför att du skyddar ditt knä med utvalda och testade knästöd/knäskydd eller fotledsskydd.

Varför bör du lära dig dansa?

 

Som nämnts ovan, är en del danser eller snarare de flesta danser en bra form av motion.

Det är ett bra sätt för dig att träna muskler och ben och samtidigt ha kul. De flesta tycker att det är mycket bättre än svettas i gymmet eller utöva någon tråkig övning.

Inte bara det dans är också ett bra sätt för alla att träffa nya vänner som du kan umgås med på en klubb.

Dans hjälper dig också att få stressen ut ur ditt system.

I själva verket behöver du inte en partner eller en publik för att kunna njuta av dans. Det är bara att slå på din favoritmusik och röra din kropp till rytmen.

Ytterligare ett skäl är att vissa typer av Dans också kan förvandla hela din karaktär och inställning, särskilt gäller detta när du dansar klassisk dans.

Det finns många innovativa dansare som har uppfunnit sina egna speciella dansstilar och som med dem lockar stor publik vart de än går.

Det kan därmed sägas att Dans helt enkelt kan förbättra kvaliteten på ditt liv på mer än ett sätt.

Vi rekommenderar dig att definitivt överväga det som en aktivitet värt att hänge sig åt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.